Comandă pentru 5 zile – Obține 10% reduce
Comandați pentru 20 de zile – obțineți o reducere de 20%
5 moduri neconvenționale pentru a avea un metabolism sănătos 5 moduri neconvenționale pentru a avea un metabolism sănătos

5 moduri neconvenționale pentru a avea un metabolism sănătos

Metabolismul fiecăruia este extrem de important pentru reușita scopurilor noastre în privința sănătății.
 

Un „metabolism lent” este adesea acuzat că îngreunează pierderea în greutate. De asemenea, afectează și menținerea unei greutatăți sănătoase.
 

Metabolismul este diferit de la o persoană la alta. De asta, de multe ori ai auzit ideea că ”Ea/El mănânca orice și nu se îngrașă, eu pun kilograme foarte ușor!” Într-adevăr, geneticul și metabolismul ne poate afecta în această direcție mai mult decât am crede.
 

Mărimea corpului, vârsta, activitatea fizică, dieta, somnul și stresul contribuie la metabolismul nostru. Totuși, putem lua măsuri și face unele îmbunătățiri foarte semnificative - indiferent de vârstă sau de nivelul actual de fitness.

 

Pentru a vă îmbunătăți metabolismul, vă oferim 5 sfaturi ”neconvenționale”:

 

1. Fă 30 de minute plimbare dimineața

Mișcarea și cardioul de dimineață sunt o variantă extraordinară pentru a-ți dezvolta metabolismul și a te menține în formă.

De asemenea, expunerea la soare de dimineață menține nivelul de cortizol și ajută la creșterea dopaminei. Astfel, vei avea parte de o zi plină de energie.

Reglarea nivelului acestor hormoni, va ajuta la gestionarea insulinei și la reglarea zahărului din sânge, care este cheia pentru un metabolism sănătos.

 

2. Mănânca nuci și carne la micul dejun

Unul dintre cei mai mari antrenori de forță și condiționare din toate timpurile a fost regretatul Charles Poliquin.

El a antrenat zeci de medialiați olimpici și a fost recunoscut pentru o abordare mai atipică a primei mese a zilei. El consuma carne și nuci la micul dejun.

Raționamentul său a fost că aminoacizii (în special din carnea roșie) și grăsimile mononesaturate din nuci au crescut dopamina și acetilcolina - neurotransmițători cunoscuți pentru funcția cognitivă.

Această combinație are, de asemenea, un conținut foarte scăzut de carbohidrați, ceea ce previne creșterile de zahăr din sânge la mijlocul dimineții, care pot distruge echilibrul hormonal.

 

3. Fă dușuri reci

Expunerea la frig nu este tocmai nouă, deoarece a fost un tratament medicinal popular pentru o serie de afecțiuni în Scandinavia. Popularitatea dușurilor reci a crescut mult în ultimii ani în occident.

Cercetările occidentale au arătat că dușurile reci (și expunerea la frig în general), pe lângă creșterea directă a ratei metabolice, stimulează generarea de grăsime brună. Grăsimea brună este un tip specific de țesut adipos care, la rândul său, creează energie prin arderea caloriilor.

Expunerea la frig poate crește, de asemenea, norepinefrina, ce crește vigilența și timpul de reacție.

 

4. Meditează zilnic

Meditația și respirația controlată este o modalitate foarte bună de a-ți conecta corpul cu mintea, dar și oxigenarea organismului.

Fiecare celulă sănătoasă din organism este alimentată de oxigen. Transportul eficient de O2 și descărcarea de CO2 prin respirație adecvată are beneficii enorme asupra metabolismului.

Astfel, o metodă bună de a implementa acest proces, este metoda 6-6-5:

1. Inspiră profund pe nas timp de 6 secunde.

2. Expiră complet pre nas timp de 6 secunde.

3. Repetă acest lucru timp de 5 minute.
 

5. Bea multă apă

Deshidratarea îți poate încetini foarte mult organismul. Este recomandată acea cifră de 2l de apă pe zi. Totuși, s-a demonstrat că, adulții care beau mai mult de 8 pahare de apă zi, ard mai ușor mult mai multe calorii decât cei care beau doar 4 pahare sau mai puține.

De asemenea, un mod de a-ți completa cantitatea de apă din organism este să alegi gustări bazate pe fructe și legume, care conțin în mod natural apă.

 

Pentru un proces eficient de gestionare a greutății corporale optime trebuie să iei în calcul toate influențele directe asupra organismului.
 

Totuși, acest drum nu trebuie să fie o povară, ci o plăcere de a avea grijă de tine, corpul tău și sănătatea ta. 

FitFoodWay are grijă de alimentația ta! Îți oferim o gamă variată de meniuri prin care să îți asiguri necesarul caloric și nutrienții pentru o energie remarcabilă.

Cu noi, poți avea rezultatea pe termen lung! Află acum totul despre meniurile și mâncarea FitFoodWay aici.

 

21/09/2022